Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund. Dit noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit. Wist je dat de kogel samen met de haas het meest malse stukje vlees oplevert?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Sesamzaad
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Kogelbiefstuk
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
125 gram
Rode cherrytomaten
¼ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse munt
10 gram
Gezouten pinda's
¼ stuk(s)
Rode peper
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Suiker
Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast, verwijder de verpakking en dep droog. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gember, knoflook, vissaus, het sesamzaad en 1/2 tl suiker per persoon. Pers 1 partje limoen per persoon uit boven de kom en meng goed. Meng de kogelbiefstuk met de marinade en laat staan tot stap 3.
Tip: Marineren zorgt ervoor dat het vlees zacht wordt. Heb je de tijd, marineer het vlees dan langer, of zelfs al de avond van tevoren!
Kook de noedels 4 - 5 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een saladekom de komkommer, cherrytomaten, rode ui en munt goed door elkaar.
Tip: Nieuw in je box: volkoren noedels! Deze noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Hak ondertussen de pinda's grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Bestrooi de biefstuk met zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Eet je liever een doorbakken biefstuk? Bak het vlees dan 1 - 2 minuten langer.
Voeg de noedels toe aan de pan met de overgebleven saus en schep goed om. Meng de noedels vervolgens met de salade. Snijd de biefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes. Verdeel de salade over de borden, garneer met de pinda's en verdeel de biefstuk over de salade. Serveer met de overige limoen en voeg de rode peper toe naar smaak.
Tip: Let op (S) : de rode peper is pittig!