Koreaanse stijl 'fried rice' met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse stijl 'fried rice' met kip

Koreaanse stijl 'fried rice' met kip

2 porties | met kimchisaus en ei

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze 'fried rice' bijvoorbeeld, waar je met speciale Koreaanse ingrediënten met het grootste gemak een heerlijke maaltijd van maakt voor 2.

Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Kippendijreepjes

400 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Kimchisaus

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

40 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2833 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7.1 g
Eiwitten27.9 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

1
  • Breng 360 ml water aan de kook in een pan met deksel.
  • Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Haal van het vuur en laat met het deksel op de pan enkele minuten nagaren.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes en 2 tl sojasaus toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. 
2
  • Voeg de Koreaanse kruiden toe aan de kip en bak 1 minuut. 
  • Voeg de knoflook, sesamolie en groentemix toe en roerbak 3 - 5 minuten.
  • Schuif de groenten in de pan naar één kant en breek de eieren boven de lege kant.
  • Kluts de eieren los in de pan en roerbak ongeveer 1 - 2  minuten of tot ze gestold zijn.
  • Meng vervolgens de eieren door de groenten. 
3
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de groenten en verhoog het vuur.
  • Roerbak 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Zet het vuur uit. 

Tip: Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. 

4
  • Voeg de zoete Aziatische saus en overige sojasaus toe aan de pan en meng.
  • Verdeel de fried rice over diepe borden.
  • Besprenkel met de kimchisaus en bestrooi met sesamzaad naar smaak.