Korean Chicken bites
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Korean Chicken bites

with sweet chili sauce | sharing

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Kipfilethaasjes

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

1 zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ bosje(s)

Bosui

50 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

5 el

Karnemelk

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2178 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten25.3 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels3.3 g
Eiwitten57.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C.
  • Add the buttermilk to a bowl. 
  • In a separate bowl, combine the panko breadcrumbs, sesame seeds, half of the Korean-style spices*, and 2 tbsp of sunflower oil. Season with salt and pepper.
  • Cut the chicken into 3cm chunks. 

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred. 

2
  • Add the chicken to the buttermilk, season with salt and pepper and mix well. 
  • Dip the chicken into the breadcrumbs and make sure they are completely coated. Transfer to a parchment-lined baking sheet. 
  • Bake the chicken on the top rack of the oven for 15 - 20 minutes, until slightly golden brown and cooked through. 
3
  • Finely chop the scallions. 
  • Add the sweet chilli sauce to a small bowl. 
4
  • Place the chicken bites on a serving plate. 
  • Sprinkle the remaining Korean-style spices over top.
  • Scatter over the scallions. 
  • Serve with the sweet chili sauce alongside.