Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
40 gram
Pesto genovese
1 stuk(s)
Kipfilethaasjes
½ head
Botersla
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
50 gram
Paprikareepjes
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Olijfolie
Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Halveer eventueel de grote krieltjes of snijd in vieren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.
Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprikareepjes en de kipfilethaasjes toe en bak 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Snijd de botersla grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer en de botersla toe aan de saladekom en meng goed. Meng de pesto door de krieltjes wanneer deze gaar zijn.
Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Leg de gebakken paprika en de kipfilethaasjes ernaast. Serveer met de mayonaise.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de mayonaise achterwege.