Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook
40 gram
Maïs in blik
¼ stuk(s)
Kleine rode ui
65 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
4 ml
Olijfolie met citroen
1 tl
Italiaanse kruiden
½ el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.
Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en per persoon 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.