Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met cherrytomaten en komkommer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

¼ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2557 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten32.2 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels9.5 g
Eiwitten30.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes in 12 - 14 minuten gaar in de pan
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze de mayonaise.

Kipfilet bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.
Krieltjessalade maken
3
  • Snipper de ui heel fijn (zie Tip).
  • Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon.
  • Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, ui en veldsla toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in plakken.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erbovenop.

Weetje: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!