Krieltjesschotel met rundergehakt, rode pesto en balsamicocrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjesschotel met rundergehakt, rode pesto en balsamicocrème

Krieltjesschotel met rundergehakt, rode pesto en balsamicocrème

met champignons, prei en verse kruiden

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)775 kcal
Energie (kJ)3244 kJ
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten47.9 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels11.2 g
Eiwitten27.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Bak het gekruide rundergehakt 3 - 4 minuten.
  • Voeg de groentemix en knoflook toe en bak 5 - 6 minuten.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Pesto toevoegen
3
  • Voeg de krieltjes en rode pesto toe aan de hapjespan.
  • Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjesschotel over de borden.
  • Besprenkel met de balsamicocrème en garneer met de verse kruiden.