Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels

Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels

met kruidige kokossaus met limoen en gomasio

Verbeterd ingrediënt in je box! Het kipgehakt bevat minder zout en is net zo smaakvol.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Verbeterd ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Limoen

80 ml

Kokosmelk

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

50 ml

Water voor saus

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2854 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels10.6 g
Eiwitten28.7 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Ovenschaal
Kleine kom
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een grote kom het kipgehakt met de panko, de sojasaus en de helft van: de gomasio, gemberpuree, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de bosui. Kneed goed door en vorm tot een langwerpig brood.

Gehaktbrood bakken
2

Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus met de helft van de wittewijnazijn en 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Leg het kipgehaktbrood in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de saus. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal het kipgehaktbrood uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden. Bestrijk het kipgehaktbrood met de overige saus en bak nog 8 - 10 minuten, of tot het gaar is.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes en de puntpaprika in reepjes. Snijd de limoen in partjes.

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A vind je verder ook in boerenkool, spinazie, broccoli, ei en leverproducten.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de overige gemberpuree, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de puntpaprika en wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten.

Saus maken
5

Blus af met de overige wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten inkoken. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en voeg de udonnoedels toe. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken. Verdeel de noedels met currysaus over diepe borden. Leg het gehaktbrood erop. Garneer het gehaktbrood met het groene gedeelte van de bosui en de overige gomasio. Serveer met de overige limoenpartjes.