Misschien ken je de meatloaf vooral als een Amerikaans iets, maar dit is dus niet het geval. Hij komt oorspronkelijk uit wat wij nu West-Europa noemen, namelijk rondom Duitsland en Scandinavië!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ bosje(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
20 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Limoen
80 ml
Kokosmelk
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Rode peper
5 gram
Gemberpuree
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Gekruid Oranjehoen kipgehakt
¾ el
Zonnebloemolie
50 ml
Water voor saus
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een grote kom het kipgehakt, de panko en de helft van: de gomasio, sojasaus, de het witte gedeelte van de lente-ui, gemberpuree, rode peper en knoflook. Kneed goed door en vorm tot een langwerpig brood.
Meng in een kleine kom 1/3 van de zonnebloemolie met de helft van de wittewijnazijn en de zoete Aziatische saus. Leg het kipgehaktbrood in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de saus. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal het kipgehaktbrood uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden. Bestrijk het gehaktbrood met de overige saus en bak nog 8 - 10 minuten, of tot het gaar is.
Snijd ondertussen de wortel in halve plakken en de paprika in reepjes. Snijd de limoen in partjes.
Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A vind je verder ook in boerenkool, spinazie, broccoli, ei en leverproducten.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de overige gemberpuree, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprika en wortel toe en bak 2 - 3 minuten.
Blus af met de aangegeven hoeveelheid water en de overige wittewijnazijn. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten inkoken. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en voeg de udonnoedels toe. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.
Garneer het gehaktbrood met het groene gedeelte van de bosui en de overige gomasio. Snijd het gehaktbrood in plakken. Verdeel de curry en noedels over diepe borden en serveer met de gehaktbroodplakjes en de overige limoenpartjes.