Kruidige couscous met varkensworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige couscous met varkensworst

Kruidige couscous met varkensworst

met witte kaas, amandelen en rozijnen

Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

150 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

20 gram

Rozijnen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme runderbouillon

¼ el

Extra vierge olijfolie

2 el

Water voor saus

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3733 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten44.3 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers14 g
Vezels9.3 g
Eiwitten78.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Vershoudfolie
Koekenpan

Instructies

Wortelschijfjes koken
1
  • Zet de wortelschijfjes onder water in een pan met deksel. Kook, afgedekt, 8 - 9 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Bereid ondertussen de bouillon. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Couscous bereiden
2
  • Meng in een kom de couscous met de rozijnen, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en honing. 
  • Meng de bouillon erdoor en dek de kom af met plasticfolie.
  • Laat de couscous, afgedekt, 8 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Saus maken
3
  • Snijd de worst open en knijp het worstvlees uit het vel.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het worstvlees 4 minuten. Voeg dan de passata, Afrikaanse kruidenmix en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe.
  • Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken op laag vuur. 
  • Voeg de wortel toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de spinazie door de couscous en verdeel over de borden.
  • Garneer met de saus en verkruimel de witte kaas erover.
  • Garneer met de amandelen.