Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, verse munt en verse peterselie geven de salade een fris en zomers tintje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Pruimtomaat
2 stuk(s)
Bosui
½ stuk(s)
Appel
4 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd ondertussen de gele paprika en de pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
Snijd de appel (junami) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd de munt fijn. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie fijn.
Voeg de paprika, tomaat, appel, lente-ui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.
Was de limoen grondig. Rasp de groene schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, ½ el limoensap en ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscoussalade over de borden. Brokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige bladpeterselie en munt. Voeg naar smaak meer limoensap of -rasp toe.