Kruidige couscoussalade met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Met zoete appel en frisse limoen

Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, verse munt en verse peterselie geven de salade een fris en zomers tintje.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Appel

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels15 g
Eiwitten22 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Saladekom

Instructies

Couscous wellen
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de gele paprika en de pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen.

Appel en kruiden snijden
3

Snijd de appel (junami) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd de munt fijn. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie fijn.

Salade mengen
4

Voeg de paprika, tomaat, appel, lente-ui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.

Op smaak brengen
5

Was de limoen grondig. Rasp de groene schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, ½ el limoensap en ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscoussalade over de borden. Brokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige bladpeterselie en munt. Voeg naar smaak meer limoensap of -rasp toe.