Wist je dat garam masala letterlijk 'pittig kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Garam masala
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ tl
Gemalen korianderzaad
100 gram
Passata
90 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Tomaat
100 gram
Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden
5 gram
Gemberpuree
75 gram
Witte langgraanrijst
¾ el
Olijfolie
¼ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Leg de kalkoenstukjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
Verhit per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomaat en de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe. Bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook de saus 10 - 15 minuten. Haal de kalkoen uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kalkoen in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel met een snuf zout. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Schud de kokosmelk of roer goed door met een vork en voeg toe aan de koekenpan met de passata en de groenten. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kalkoen toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop. Garneer met de verse koriander en de overige yoghurt.