Je kruidt de enchilada's met een BBQ rub - deze bevat chilipoeder en gerookt paprikapoeder die het gerecht extra pit zullen geven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Paprika
½ zakje(s)
BBQ rub
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ pak(ken)
Biologische tomatenpuree
100 gram
Boerengehakt
⅓ pak(ken)
Linzen
1 stuk(s)
Pruimtomaat
¼ stuk(s)
Limoen
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Gluten)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pittige tortillachips
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de helft van de ui, paprikablokjes, BBQ rub en Mexicaanse kruiden 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en het boerengehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten los. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.
Voeg de linzen en 50 ml water per persoon toe aan de pan met gehakt. Bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan een kom, samen met de overige ui. Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven de kom. Halveer de limoen en pers per persoon 1 partje uit boven de kom. Snijd, indien er nog limoen over is, de overige limoen in partjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Beleg elke tortilla met de geraspte kaas en 3 el van de vulling. Rol dicht en leg in een ovenschaal. Vul 2 tortilla's per persoon, maar gebruik niet alle vulling. Verspreid de overige vulling over de bovenkant van de tortilla's en bestrooi met de overige geraspte kaas. Pak een handje van de pittige tortillachips per persoon en verkruimel over het geheel. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.
Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de tomatensalsa, de tortillachips en eventueel de overige limoenpartjes.