Kruidige jambalaya met pittige kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige jambalaya met pittige kip

Kruidige jambalaya met pittige kip

met spekjes, paprika en sperziebonen

Jambalaya is een prachtig voorbeeld van de samenkomst van culturen in één maaltijd. Weet jij welke?* (*Jambalaya vindt zijn oorsprong in Louisiana, met invloeden uit Spanje, Frankrijk, West-Afrika en inheems Amerika)

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Sperziebonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1.5 tl

Paprikapoeder

½ tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen korianderzaad

½ tl

Gemalen kaneel

⅓ pak(ken)

Heinz Tomato Frito

85 gram

Witte langgraanrijst

25 gram

Spekblokjes

100 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ tl

Sambal

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3414 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers13 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Groente bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook, het paprikapoeder, korianderzaad, de komijn en kaneel 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, de paprika en de Heinz Tomato Frito toe en roerbak 5 minuten.

Rijst koken
3

Voeg de witte langgraanrijst, de bouillon en de wittewijnazijn toe aan dezelfde wok of hapjespan en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 17 - 20 minuten zachtjes koken, of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Kip en spek bakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes en de kippendijstukjes in 5 - 7 minuten bruin en gaar. Voeg halverwege de sambal toe en breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de helft van de kip en de spekblokjes door de rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden, schep er de overige kip en spekblokjes op en schenk het bakvet erover. Bestrooi met de peterselie.