topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige kip-currysoep

Romige kip-currysoep

met paksoi, wortel en aardappelen

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Kippendijreepjes

¼ stuk(s)

Vers citroengras

150 gram

Aardappelen

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Gele currykruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3110 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten48.3 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten44.8 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels15.1 g
Eiwitten26.7 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
  • Voeg de kip, currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de slagroom en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe aan de soep (zie Tip). 
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de stengel breekt, hoe meer smaak hij afgeeft.

Soep afmaken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door.
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg eventueel een extra scheutje vissaus naar smaak toe.
Serveren
4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.