Rotiwrap met kip-kalkoengehakt en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rotiwrap met kip-kalkoengehakt en sperziebonen

Rotiwrap met kip-kalkoengehakt en sperziebonen

met Surinaamse kruiden en zoetzure komkommer

Indiase roti's zijn zachte platbroden gemaakt van volkorenmeel. Dankzij hun zachte, buigzame textuur zijn ze uitstekende wraps - perfect om gegrild vlees, groenten of curry's in te verpakken!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kip-kalkoengehakt

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Roti

(Bevat Mosterd, Tarwe)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2295 kJ
Energie (kcal)548 kcal
Vetten15.5 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers21.4 g
Vezels11.1 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Zoetzure komkommer maken
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bereid de bouillon.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg toe aan de kom.
  • Bewaar apart tot serveren. Schep af en toe om.
Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Vulling bereiden
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak 4 minuten mee. 
  • Meng de tomatenblokjes en Surinaamse kruiden door het gehakt en bak 3 minuten mee (zie Tip).
  • Verwarm ondertussen de roti zonder verpakking 3 minuten in de oven.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan 1 tl per persoon toe.

Serveren
4
  • Voeg de sperziebonen, bouillon en ketjap toe aan de koekenpan.
  • Meng goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken, of langer als de vulling nog te waterig is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de roti met het gehakt-groentenmengsel en wat van de zoetzure komkommer.
  • Serveer met de overige zoetzure komkommer ernaast.