Kruidige roti wrap met kipgehakt en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige roti wrap met kipgehakt en sperziebonen

Kruidige roti wrap met kipgehakt en sperziebonen

met zoetzure komkommer

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Roti

(Bevat Mosterd, Tarwe)

100 gram

Aziatisch gekruid kipgehakt

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2341 kJ
Energie (kcal)559 kcal
Vetten18.2 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten64.8 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels10 g
Eiwitten30.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan

Instructies

Zoetzure komkommer maken
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, peper en zout.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Voeg toe aan de kom. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Bereid de bouillon.
Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af boven een vergiet.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Vulling bereiden
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak 4 minuten mee. Meng de tomatenblokjes en Surinaamse kruiden door het gehakt en verwarm nog 3 minuten.
  • Verwarm de roti zonder verpakking 3 minuten in de oven.
  • Voeg de sperziebonen, de bouillon en 1 el ketjap per persoon toe aan de koekenpan en laat 2 - 3 minuten inkoken (zie Tip 1). Breng op smaak met peper en zout (zie Tip 2). 

Tip 1: Is de vulling nog te vloeibaar? Laat dan wat langer inkoken. 

Tip 2: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan 1 tl per persoon toe en bak mee met de sperziebonen.

Serveren
4
  • Vul de roti met het gehakt-groentemengsel.
  • Garneer met de zoetzure komkommer en vouw de roti dicht.