Kruidige roti wrap met kipgehakt en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige roti wrap met kipgehakt en sperziebonen

Kruidige roti wrap met kipgehakt en sperziebonen

met zoetzure komkommer

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Roti

(Bevat Mosterd, Tarwe)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2369 kJ
Energie (kcal)566 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten66.9 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels11.5 g
Eiwitten30.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan

Instructies

Zoetzure komkommer maken
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bereid de bouillon.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg toe aan de kom.
  • Bewaar apart tot serveren. Schep af en toe om.
Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken.
  • Giet af boven een vergiet. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Vulling bereiden
3
  • Verhit  de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het kip-kalkoengehakt toe en bak 4 minuten mee.
  • Meng de tomatenblokjes en Surinaamse kruiden door het gehakt en bak 3 minuten mee (zie Tip).
  • Verwarm ondertussen de roti zonder verpakking 3 minuten in de oven.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan 1 tl per persoon toe.

Serveren
4
  • Voeg de sperziebonen, bouillon en ketjap toe aan de koekenpan.
  • Meng goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken, of langer indien de vulling nog te waterig is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de roti met het gehakt-groentemengsel, samen met wat van de zoetzure komkommer.
  • Serveer met de overige zoetzure komkommer ernaast.