Kwarktaart met mango en limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kwarktaart met mango en limoen

met dadel-walnoten bodem

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Mango

1 el

Honing

1 stuk(s)

Limoen

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)686 kJ
Energie (kcal)164 kcal
Vetten1.4 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten34.4 g
waarvan suikers31.8 g
Vezels4.7 g
Eiwitten1.6 g
Zout0 g

Instructies

1
  • Week de dadels en rozijnen in een kleine kom met water 5 -10 minuten.
  • Bekleed een ronde bakvorm met een doorsnede van 25cm met bakpapier.
  • Voeg de dadels, rozijnen, walnoten toe aan een blender en pureer tot een glad mengsel.
  • Voeg de dadel-rozijnen bodem toe aan de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Snijd de helft van de limoen in dunne plakje en pers de andere helft uit boven een kommetje. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp.
2
  • Snijd de mango door het midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Voeg de mangoblokjes samen met de honing en limoensap in een blender en pureer tot een glad mengsel.
  • Meng in een kom de mangopuree samen met de kwark en yoghurt in een kom (zie Tip).

Tip: Proef en voeg eventueel meer honing toe naar smaak.

3
  • Voeg ondertussen de agar agar en een scheutje water toe aan een grote pan.
  • Laat 1 minuut verwarmen en voeg vervolgens de kwark toe. Blijf ondertussen goed roeren totdat het kookpunt is bereikt.
  • Haal van het vuur en verdeel het mengsel over de bakvorm.
  • Laat de kwarktaart minstens 1 een uur opstijven in de koelkast.
4
  • Haal de kwarktaart uit de koelkast.
  • Garneer met de limoenrasp en de plakjes limoen.