.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
110 gram
Gekruid lamsgehakt
200 gram
Italiaanse groentemix
25 gram
Biologische volle yoghurt
0.24 tl
Gemalen kaneel
0.08 zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
2 stuk(s)
Volkoren Libanees platbrood
50 gram
Passata
2.5 gram
Verse bladpeterselie
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Sambal
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.
Tip: TIP 1): Let op, kaneel kan overheersen. Als je er niet van houdt kun je het achterwege laten. TIP 2): Voeg extra olijfolie toe als je de sambalolie te pittig vindt.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met wit platbrood veel meer vitaminen en mineralen, zoals bijvoorbeeld magnesium en ijzer. Door de vezels ben je ook nog eens langer verzadigd!
Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.
Snijd de peterselie (inclusief het takje) grof.
Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.