Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is echt Turks streetfood dat je ook heel eenvoudig zelf kunt maken. Het wordt vaak gemaakt met lamsgehakt en is lekker pikant. De sausjes maak je vandaag ook zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
110 gram
Lamsgehakt
200 gram
Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
25 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ tl
Gemalen kaneel
¼ tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
50 gram
Passata
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Sambal
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak afgedekt 5 – 7 minuten, of tot de groenten gaar zijn.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de passata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Bak de platbroodpizza's 5 – 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.
Snijd ondertussen de bladpeterselie (inclusief takje) grof.
Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie. Of laat iedereen aan tafel naar smaak zijn lahmacun beleggen.