Lauwwarme aardappelsalade met zalmsnippers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Lauwwarme aardappelsalade met zalmsnippers

met sperziebonen en courgettelinten

Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2659 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten45.7 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels10.1 g
Eiwitten31.4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Grote kom

Instructies

1

Take the steak out of the fridge and allow it to reach room temperature. Boil plenty of salted water in a pot or saucepan. Thoroughly wash the potatoes and cut them into quarters. Boil the potatoes for 12 - 15 minutes, covered, then drain and rinse under cold water.

Did you know... courgettes are technically classified as a fruit, as are cucumbers, pumpkins and tomatoes. Courgettes are high in iron, vitamin C and calcium.

2

Shave the courgette into thin ribbons using a peeler or cheese slicer. Finely chop the onion and the dill (see Tip). Dice the tomato.

Tip: the courgette and the onion are served raw, but you can also fry them with the steak if preferred; drizzle with olive oil and fry briefly, seasoning to taste with salt and pepper.

Courgette op smaak brengen
3

In a bowl, combine two thirds of the extra virgin olive oil with the white balsamic vinegar and half of the dill. Season to taste with salt and pepper, then add the courgette ribbons and toss well to combine. Set aside until serving.

4

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. Snipper de ui (zie Tip). Snijd de dille fijn.

Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort aan in een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Salade mengen
5

In a large bowl, combine the onion with the mayonnaise, the white wine vinegar and the rest of the dill. Add the potatoes, then mix well to combine. Season to taste with salt and pepper.

Serveren
6

Serve the lamb's lettuce and arugula on plates, then top with the courgette ribbons, potato salad, tomato and steak. Drizzle with extra virgin olive oil as preferred to finish.