Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Tomaat
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Take the steak out of the fridge and allow it to reach room temperature. Boil plenty of salted water in a pot or saucepan. Thoroughly wash the potatoes and cut them into quarters. Boil the potatoes for 12 - 15 minutes, covered, then drain and rinse under cold water.
Did you know... courgettes are technically classified as a fruit, as are cucumbers, pumpkins and tomatoes. Courgettes are high in iron, vitamin C and calcium.
Shave the courgette into thin ribbons using a peeler or cheese slicer. Finely chop the onion and the dill (see Tip). Dice the tomato.
Tip: the courgette and the onion are served raw, but you can also fry them with the steak if preferred; drizzle with olive oil and fry briefly, seasoning to taste with salt and pepper.
In a bowl, combine two thirds of the extra virgin olive oil with the white balsamic vinegar and half of the dill. Season to taste with salt and pepper, then add the courgette ribbons and toss well to combine. Set aside until serving.
Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. Snipper de ui (zie Tip). Snijd de dille fijn.
Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort aan in een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
In a large bowl, combine the onion with the mayonnaise, the white wine vinegar and the rest of the dill. Add the potatoes, then mix well to combine. Season to taste with salt and pepper.
Serve the lamb's lettuce and arugula on plates, then top with the courgette ribbons, potato salad, tomato and steak. Drizzle with extra virgin olive oil as preferred to finish.