Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta

met little gem, tomaat en amandelschaafsel

Dit gerecht top je af met amandelschaafsel voor een perfecte finishing touch. Wist je dat amandelen behoren tot de steenvruchtfamilie? Net als perziken en abrikozen!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

35 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3111 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten41.4 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten62.5 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels20.5 g
Eiwitten26.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelen roosteren
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.

Ui bakken
3

Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de koekenpan van het amandelschaafsel en bak de ui 5 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, de suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verkruimel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenpartjes en avocado.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.