Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

met sperziebonen en courgettelinten

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Zalmsnippers

(Bevat Vis)

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2697 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers11 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af onder koud water.

Snijden
3

Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten. Snipper de rode ui. Snijd de dille fijn.

Courgette op smaak brengen
4

Meng in een kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, de helft van de dille, peper en zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart tot gebruik.

Krieltjes mengen
5

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, de overige dille, de gesnipperde rode ui en de zure room. Voeg de krieltjes, sperziebonen en de helft van de gesnipperde zalm toe aan deze kom. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schep de courgettelinten en de krieltjessalade erop. Garneer met de overige gesnipperde zalm en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.