Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Sperziebonen
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse dille
25 gram
Biologische zure room
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
20 gram
Rucola en veldsla
naar smaak
Peper en zout
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Wittewijnazijn
1.5 el
Extra vierge olijfolie
Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.
Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel na met koud water.
Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten. Snipper de rode ui. Snijd de dille fijn.
Meng in een kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, de helft van de dille, peper en zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart tot gebruik.
Tip: De courgettelinten en rode ui worden in dit recept rauw geserveerd. Hou je hier niet van? Bak ze kort aan in een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte wijnazijn, de overige dille, de gesnipperde rode ui en de zure room. Voeg de krieltjes, sperziebonen en de helft van de zalmsnippers toe aan deze kom. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Zalm zit er vol mee, maar ook andere vette vis zoals makreel en haring en ei zijn rijk aan vitamine D.
Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schep de courgettelinten en de krieltjessalade erop. Garneer met de overige zalmsnippers en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.