Casarecce pastasalade met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce pastasalade met tonijn

Casarecce pastasalade met tonijn

met courgette, tomatensaus en basilicum

Verbeterd ingrediënt in je box! In dit Caloriebewust-recept hebben we de tonijn in olie omgewisseld voor tonijn in water. Zo geniet je lekker verantwoord.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Verbeterd ingrediënt
Zoutbewust
Allergenen :
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Rucola en veldsla

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

125 gram

Rode cherrytomaten

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2849 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten74.1 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels7.5 g
Eiwitten26.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Zeef
Pan
Wok of hapjespan
Grote saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitstomen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.

Weetje: Courgette valt technisch onder het fruit, net als komkommers, pompoenen en tomaten. Courgettes zijn rijk aan ijzer, vitamine C en calcium.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de cherrytomaten toe. Verhit nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper.
Salade maken
3
  • Laat de tonijn uitlekken. Meng in een kleine kom de tonijn met 1 el mayonaise per persoon. Breng op smaak met peper. 
  • Voeg de pasta en 1/2 el olijfolie per persoon toe aan een grote saladekom en meng door elkaar.
  • Voeg de groenten toe toe en meng goed door de pasta. Laat het geheel afkoelen tot lauwwarm.
  • Snijd het basilicum in reepjes.
Serveren
4
  • Meng de slamix en 3/4 van de tonijn door de pasta met saus. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de pastasalade en de overige tonijn over de borden.
  • Garneer met het basilicum.