Lemon Cheesecake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Lemon Cheesecake

with a speculaas base | to share

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

180 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

300 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

4 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

80 gram

[Plantaardige] roomboter

4 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4670 kJ
Energie (kcal)1116 kcal
Vetten71.2 g
waarvan verzadigd46.3 g
Koolhydraten94.2 g
waarvan suikers56.1 g
Vezels4.3 g
Eiwitten23 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Steelpan
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Mengkom
Handmixer

Instructies

1
  • Crush the speculaas pieces in a food processor until you get fine crumbs (see Tip). 
  • Melt the butter in a saucepan and mix in the crushed speculaas. 
  • Add the mixture to a 24cm cake tin and press down firmly with the back of a spoon to form the base layer. 
  • Cool the speculaas base in the fridge until the filling is ready. 

Tip: You can also add the speculaas pieces to a ziplock bag and crush them with a rolling pin. 

2
  • Preheat the oven to 170°C. 
  • Zest and juice the lemons.
  • Add the cream cheese, eggs and sugar to a mixing bowl. 
  • Use a handheld mixer to combine until the mixture reaches a light consistency, then mix in 3 tbsp of lemon zest and half of the lemon juice.
3
  • Spread the filling over the base. 
  • Transfer the cheesecake to the oven and bake for 45 - 50 minutes. 
4
  • Let the cheesecake cool down to room temperature before serving.