Libanees platbrood met biefstukreepjes en Griekse yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanees platbrood met biefstukreepjes en Griekse yoghurt

Libanees platbrood met biefstukreepjes en Griekse yoghurt

Wat mosterd zorgt voor extra pit

In dit recept haal je de biefstukreepjes even uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Dat doe je omdat het koude vlees anders erg ‘schrikt’ in een warme pan en daardoor heel wat vocht kan verliezen en taai wordt. De Griekse yoghurt breng je op smaak met mosterd. Zo krijgt het gerecht wat extra pit.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Peen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1.5 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

40 gram

Rucola en veldsla

2 el

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)738 kcal
Energie (kJ)3088 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel
Wok met deksel
Kom
Kleine kom

Instructies

Snijd de wortel in blokjes
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Snijd ondertussen de wortel en de pruimtomaat in blokjes.

Bewaar de biefstukreepjes op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de biefstukreepjes met de helft van de komijn en de helft van het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie op een bord.

Voeg de biefstukreepjes toe.
3

Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur verhit de helft van de olijfolie. Voeg de wortel toe en bak al roerende 7 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de helft van de tomaat, overige paprikapoeder en overige komijn toe. Voeg daarna de biefstukreepjes toe en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.

4

Meng ondertussen de rucola-veldslamelange met de zwarte balsamicoazijn, overige olijfolie, overige tomaat, peper en zout in een saladekom.

5

Meng de Griekse yoghurt met de mosterd, peper en zout.

Serveer de platbroden, eet smakelijk!
6

Verdeel het Libanees platbrood over de borden en beleg met de Griekse yoghurt, salade en biefstukreepjes. Rol daarna het platbrood op en prik eventueel vast met een houten prikkertje.