Limousinburger met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Limousinburger met Mexicaanse twist

Limousinburger met Mexicaanse twist

met tomatensalsa, zelfgemaakte guacamole en nacho's met cheddar en jalapeño's

Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

3 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

50 gram

Pittige tortillachips

40 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Eieren, Sesamzaad)

15 gram

Gesneden jalapeño's

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Limousinburger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Gluten, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1113 kcal
Energie (kJ)4658 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16 g
Vezels16 g
Eiwitten47 g
Zout5 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Salsa maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomatenblokjes, koriander en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.

Guacamole maken
2

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado fijn in een kom. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en de helft van de zure room bij de avocado en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Giet de mais af. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.

Nachoschotel maken
4

Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de mais, de overige rode ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's over de chips. Garneer met de helft van de cheddar. Bak nog 4 minuten in de oven.

Limousinburger bakken
5

Wrijf de limousinburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige cheddar over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.

Serveren
6

Snijd de bierbostelbroodjes open en leg op ieder broodje een limousinburger. Beleg het broodje met een deel van de guacamole, tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, overige tomatensalsa en guacamole bij de burger.