Linguine met bolognesesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met bolognesesaus

Linguine met bolognesesaus

van wildzwijnburger

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

90 gram

Linguine

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

50 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)759 kcal
Energie (kJ)3174 kJ
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten89.9 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels11.1 g
Eiwitten34 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.  Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de wortel in de lengte in vieren en vervolgens in dunne plakjes.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.
  • Fruit de knoflook, ui en wortel 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de wildzwijnburger en de Siciliaanse kruiden toe aan de pan. Maak gehakt van de burger door het uit elkaar te duwen met een spatel en te roerbakken. Bak het wildzwijngehakt 3 - 4 minuten.
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.
Saus maken
3
  • Voeg de cherrytomaten uit blik, de passata, het laurierblad en de suiker toe aan het gehakt. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon over de saus en roer goed.
  • Schep 1 eetlepel kookvocht per persoon van de pasta in de pan met saus. Dek af en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het laurierblad uit de tomatensaus en meng de helft van de geraspte parmigiano reggiano door de saus.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en serveer de wildzwijn-tomatensaus erop.
  • Garneer met de overige geraspte parmigiano reggiano.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.