Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
⅓ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Vleestomaat
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Linguine
90 gram
Garnalen
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gedroogde rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.
Tip: Houd de courgette goed in de gaten - de baktijd is sterk afhankelijk van hoe dik je de courgette snijdt en van de sterkte van je oven.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de vleestomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook ruim water in een pan met deksel en kook hierin de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Tip: Garnalen zijn supersnel gaar. Als je ze te lang bakt worden ze taai en hard. Houd de baktijd daarom goed in de gaten.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de blokjes tomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de kookroom toe en meng. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wil je de saus graag wat vloeibaarder? Meng dan per persoon 1/2 tot 1 el kookvocht van de linguine door de saus.
Voeg de linguine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.
Verdeel de linguine over de borden en garneer met de overige courgette en garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?