Vleestomaten behoren tot de grootste tomatensoorten. Een enkele vleestomaat kan wel 450 gram wegen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Vleestomaat
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
50 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
BBQ-rub
¼ el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de helft van de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de courgette goudbruin en gaar is (zie Tip).
Tip: Houd de courgette goed in de gaten - de baktijd is sterk afhankelijk van hoe dik je de courgette snijdt en van de sterkte van je oven.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de helft van de knoflook 3 - 4 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Tip: Garnalen zijn supersnel gaar. Als je ze te lang bakt worden ze taai en hard. Houd de baktijd daarom goed in de gaten.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan op middellaag vuur en fruit de ui en de overige knoflook 1 minuut. Voeg de overige BBQ-rub en de tomaat toe en bak in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de kookroom toe en roer goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wil je de saus graag wat vloeibaarder? Roer dan 1/2 - 1 el kookvocht per persoon door de saus.
Voeg de pasta toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon: 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige courgette en garnalen. Bestrooi met de overige citroenrasp naar smaak.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?