Linguine met garnalen in romige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met garnalen in romige saus

Linguine met garnalen in romige saus

met courgette, tomaat en frisse citroen

Vleestomaten behoren tot de grootste tomatensoorten. Een enkele vleestomaat kan wel 450 gram wegen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Vleestomaat

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2827 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten25.1 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels7.9 g
Eiwitten28.9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Aluminiumfolie
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de helft van de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de courgette goudbruin en gaar is (zie Tip).

Tip: Houd de courgette goed in de gaten - de baktijd is sterk afhankelijk van hoe dik je de courgette snijdt en van de sterkte van je oven.

Pasta koken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Garnalen bakken
3

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de helft van de knoflook 3 - 4 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Tip: Garnalen zijn supersnel gaar. Als je ze te lang bakt worden ze taai en hard. Houd de baktijd daarom goed in de gaten.

Saus maken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan op middellaag vuur en fruit de ui en de overige knoflook 1 minuut. Voeg de overige BBQ-rub en de tomaat toe en bak in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de kookroom toe en roer goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wil je de saus graag wat vloeibaarder? Roer dan 1/2 - 1 el kookvocht per persoon door de saus.

Afmaken
5

Voeg de pasta toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon: 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige courgette en garnalen. Bestrooi met de overige citroenrasp naar smaak.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?