Linguine stirfry met kippendij en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine stirfry met kippendij en pinda's

Linguine stirfry met kippendij en pinda's

met broccoli en wortel in honing-gemberdressing

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Pinda's
Sesamzaad
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes

90 gram

Linguine

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Wortel

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3337 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers14 g
Vezels12.5 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote kom
Vergiet
Hapjespan

Instructies

Kip marineren
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng nog een pan met water met een snuf zout aan de kook voor de groenten. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de limoen in parten. Meng in een grote kom de knoflook, honing-gemberdressing, sesamolie, sojasaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Marineer hierin de kip.

Tip: Hou je van sambal? Voeg dan naar smaak wat sambal toe aan de marinade. Dit geeft de kip wat pit.

Snijden en koken
2

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in halve maantjes. Kook de broccoli en wortel in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de ui in halve maantjes. Hak de pinda's fijn.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Haal de kip uit de marinade en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui toe en bak nog 3 minuten mee. Meng een saus van de overgebleven marinade, pindakaas en het bewaarde kookvocht van de pasta. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Voeg de groenten, pasta en saus toe aan de hapjespan. Meng goed door. Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer de pasta met de gehakte pinda's. Serveer met de eventueel overgebleven limoenpartjes.