Een nieuw product in de box: steranijs. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. Je gebruikt het in dit recept als smaakmaker voor de curry. Het versterkt de smaak van de venkel, wat van zichzelf al een beetje naar anijs smaakt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
20 gram
Groene linzen
50 gram
Rode currypasta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
75 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Steranijs
85 gram
Zilvervliesrijst
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Snipper de sjalot. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de linzen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Vul het bakje van de currypasta met water en voeg toe aan de pan. Voeg ook de kokosmelk en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 30 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snijd de paprika klein. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de wok of hapjespan met curry, voeg de venkel en paprika toe en kook mee.
Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan, breng aan de kook en kook in 6 - 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.
Haal de steranijs uit de curry en breng de curry verder op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout. Verdeel de rijst en curry over de borden. Snijd het ei doormidden en serveer bij de maaltijd.