Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Met rode currypasta

Een nieuw product in de box: steranijs. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. Je gebruikt het in dit recept als smaakmaker voor de curry. Het versterkt de smaak van de venkel, wat van zichzelf al een beetje naar anijs smaakt.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

20 gram

Groene linzen

50 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

75 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Steranijs

85 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)726 kcal
Energie (kJ)3038 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Steelpan

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Voeg de linzen en rode currypasta toe.
2

Snipper de sjalot. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de linzen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Vul het bakje van de currypasta met water en voeg toe aan de pan. Voeg ook de kokosmelk en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 30 minuten zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Kook de venkel en paprika met de linzen mee.
4

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snijd de paprika klein. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de wok of hapjespan met curry, voeg de venkel en paprika toe en kook mee.

5

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan, breng aan de kook en kook in 6 - 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Serveer met het eitje.
6

Haal de steranijs uit de curry en breng de curry verder op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout. Verdeel de rijst en curry over de borden. Snijd het ei doormidden en serveer bij de maaltijd.