topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Loaded Asian style fries

with portobello mushroom, soybeans, sugar peanuts and sweet chili mayonaise

Labels:
Vegan
Allergenen :
Soja
Pinda's
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Dikke friet met schil

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Portobello

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Bruine basterdsuiker

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Sambal

2 el

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3917 kJ
Energie (kcal)936 kcal
Vetten56.1 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers28.4 g
Vezels12.8 g
Eiwitten19.3 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Wok
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C. Transfer the fries to a parchment-lined baking sheet and bake in the oven for 20 - 25 minutes or until golden brown, tossing halfway.
2
  • Slice the portobello mushroom and chop the onion into half rings.
  • Chop the bell pepper into strips.
  • In a small bowl, mix the plant-based mayonnaise with the sweet chili sauce. 
3
  • Heat the sunflower oil in a wok or deep frying pan and stir-fry the onion, bell pepper, and portobello  5 - 6 minutes over medium-high heat.
  • Add the sweet Asian sauce, ketjap, and sambal and cook for 1 more minute.
  • Heat the brown sugar and water in a separate frying pan over medium-high heat and cook for 1 - 2 minutes. 
  • Reduce the heat, add the peanuts, and cook for 1 more minute until the peanuts start to caramelize. Remove from the pan and set aside.
4
  • Serve the fries on the plates and add the stir-fried vegetables on top.
  • Garnish the fries with the sugar peanuts and soybeans. 
  • Drizzle the sweet chili mayonnaise on top.