Loaded nacho's met gekruid gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded nacho's met gekruid gehakt

Loaded nacho's met gekruid gehakt

4 porties | met zelfgemaakte guacamole, jalapeños en cheddar

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sweet chili tortillachips

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Gesneden jalapeño's

1 bosje(s)

Bosui

2 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5162 kJ
Energie (kcal)1234 kcal
Vetten88.5 g
waarvan verzadigd28.2 g
Koolhydraten63.3 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels9.6 g
Eiwitten41 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Grote kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten.
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier. Beleg de chips gelijkmatig met het gehakt, de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 2/3 van de bosui. Bestrooi tot slot met de cheddar.
2
  • Bak de nacho's 10 - 15 minuten of tot de kaas is gesmolten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan een grote kom. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Halveer de limoen.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
3
  • Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. 
  • Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe. 
  • Knijp de limoen uit boven de kom. 
  • Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Haal de nacho's uit de oven en serveer direct op de bakplaat of in een serveerschaal. 
  • Garneer met de overige bosui.
  • Schep de zure room in een schaaltje en serveer samen met de guacamole als dips bij de nacho's.