Loaded nacho's met gekruid gehakt
Loaded nacho's met gekruid gehakt

Loaded nacho's met gekruid gehakt

4 porties | met zelfgemaakte guacamole, jalapeños en cheddar

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Sweet chilli tortilla chips

100 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

150 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

60 g

Sliced ​​jalapeños

1 bunch

Scallions

2 piece

Avocado

1 piece

Shallot

1 piece

Lime

1 piece

Tomato

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Beef mince with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5162 kJ
Calories1234 kcal
Fat88.5 g
Saturated Fat28.2 g
Carbohydrate63.3 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein41 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten.
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier. Beleg de chips gelijkmatig met het gehakt, de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 2/3 van de bosui. Bestrooi tot slot met de cheddar.
2
  • Bak de nacho's 10 - 15 minuten of tot de kaas is gesmolten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan een grote kom. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Halveer de limoen.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
3
  • Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. 
  • Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe. 
  • Knijp de limoen uit boven de kom. 
  • Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Haal de nacho's uit de oven en serveer direct op de bakplaat of in een serveerschaal. 
  • Garneer met de overige bosui.
  • Schep de zure room in een schaaltje en serveer samen met de guacamole als dips bij de nacho's.