Loaded nacho's met kruidige bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Loaded nacho's met kruidige bonen

4 porties | met zelfgemaakte guacamole, jalapeño's en cheddar

from content

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Gesneden jalapeño's

1 bosje(s)

Bosui

2 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Zwarte bonen

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

300 gram

Bieten-tortillachips

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1691 kcal
Energie (kJ)7077 kJ
Vetten109.3 g
waarvan verzadigd28.3 g
Koolhydraten117.8 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels28.9 g
Eiwitten44.8 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Grote kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de zwarte bonen af met water in een vergiet en laat uitlekken. Meng in een kom de bonen met de Mexicaanse kruiden, peper en zout.
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de chips gelijkmatig met de zwarte bonen, jalapeño's en 2/3 van de bosui. Bestrooi tot slot met de cheddar.
  • Bak 15 - 20 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
2
  • Halveer de avocado's en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan een grote kom. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. 
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de limoen.
3
  • Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork. 
  • Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe. 
  • Knijp de limoen uit boven de kom. 
  • Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Haal de nacho's uit de oven en serveer direct op de bakplaat of in een serveerschaal. 
  • Garneer met de overige bosui.
  • Schep de zure room in een schaaltje en serveer samen met de guacamole als dips bij de nacho's.