Luxe bibimbap met kimchisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe bibimbap met kimchisaus

Luxe bibimbap met kimchisaus

met kogelbiefstuk, gewokte groenten en spiegelei

Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je deze bereidt, koelen anderen al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

5 gram

Sesamzaad

75 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

1 stuk(s)

Ei

40 gram

Kimchisaus

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

25 gram

Taugé

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Bruine basterdsuiker

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)936 kcal
Energie (kJ)3917 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.8 g
Eiwitten53 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Vergiet
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd warm met het deksel op de pan. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verdeel de wortel, courgette, paddenstoelen en taugé in aparte kommetjes.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Vlees marineren
2

Meng in een kom per persoon: 1/2 el sesamolie, 1/2 el sojasaus en 1 tl Koreaanse kruiden. Meng de kogelbiefstuk goed met de marinade en laat marineren in de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de taugé. Leg de taugé in een vergiet en schenk het kokend water eroverheen. Giet vervolgens af, laat uitlekken en leg terug in de kom. Meng per persoon: 1/2 tl sojasaus en 1/2 tl sesamolie door de taugé.

Tip: Heb je een waterkoker? Breng dan hierin water aan de kook, dat gaat vaak sneller dan in een pan!

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 el sesamolie in een wok of hapjespan op middelhoogvuur en roerbak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel in dezelfde pan 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout. Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en roerbak de paddenstoelen in 4 - 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met per persoon: 1 tl sojasaus en 1 tl wittewijnazijn.

Vlees bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kogelbiefstuk in 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon.

Kimchisaus maken
5

Maak in een kleine kom een saus. Voeg per persoon: 1 zakje kimchisaus, 1/2 el water, 1 tl bruine suiker, de helft van het sesamzaad en de overige knoflook toe. Meng goed en bewaar tot serveren.

Serveren
6

Snijd de kogelbiefstuk in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de gewokte groenten over de rijst. Leg de biefstukreepjes erbij. Leg het spiegelei en de taugé op het geheel. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en verdeel de kimchisaus over het geheel. Garneer met het overige sesamzaad.

Tip: Wil je het meeste smaak uit dit gerecht halen? Meng dan alles goed door elkaar met twee lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.