Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 gram
Dunne frieten
1 stuk(s)
Briochebroodje
80 gram
Portobello
1 stuk(s)
Gekruide runderburger
½ stuk(s)
Kumato-tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
30 gram
Rucola en veldsla
20 gram
Truffeltapenade
2 ml
Extra vierge olijfolie met truffelaroma
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Wittewijnazijn
¾ el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve maantjes. Rasp de parmigiano reggiano. Snijd de portobello in plakjes.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello bruin in 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en houd warm met het deksel op de pan.
Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uiringen 3 – 4 minuten per kant, of tot de runderburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de salade met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffeltapenade. Verdeel per broodje 1 runderburger, wat gebakken ui en portobelloplakjes. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de geraspte kaas. Druppel de de extra vierge olijfolie met truffelaroma over de frietjes en kaas. Bestrooi met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frietjes met de frisse salade.