Luxe caesarsalade met kip en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en croutons

Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?

Allergenen :
Eieren
Vis
Mosterd
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Ontbijtspek

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Ansjovis

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

½ bakje(s)

Romaine sla

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4362 kJ
Energie (kcal)1043 kcal
Vetten82 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten22 g
waarvan suikers2 g
Vezels6 g
Eiwitten50 g
Zout5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Kip en spek bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Sperziebonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de helft van de ansjovis fijn en laat de rest heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

Croutons bakken
4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden.

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten.

Serveren
6

Meng in een serveerschaal de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de parten ei erover en garneer met de dressing en de Italiaanse kaas. Leg de apart gehouden ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.