Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kipfilet
25 gram
Ontbijtspek
75 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ blik(ken)
Ansjovis
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Citroen
50 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
½ bakje(s)
Romaine sla
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de helft van de ansjovis fijn en laat de rest heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.
Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden.
Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten.
Meng in een serveerschaal de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de parten ei erover en garneer met de dressing en de Italiaanse kaas. Leg de apart gehouden ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.