Luxe pokébowl met gepaneerde tonijn en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe pokébowl met gepaneerde tonijn en garnalen

Luxe pokébowl met gepaneerde tonijn en garnalen

met avocado, zeewier en ponzusaus

In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Sulfiet
Schaaldieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Sushirijst

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Zeewiersalade

(Bevat Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

15 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

40 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

120 gram

Tonijnblokjes

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

175 ml

Water

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3963 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten49.5 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten76.9 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels5.4 g
Eiwitten45 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel.
  • Voeg de sushirijst toe en zet het vuur laag (zie Tip). Laat 12 - 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer toe en laat marineren. Schep af en toe om.

Tip: Het kan zijn dat je meer rijst ontvangt dan nodig voor dit recept. De overige rijst kun je bewaren en later gebruiken om zelf sushi te maken.

Snijden
2
  • Snijd de radijs in kwarten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Voeg de tonijnblokjes, beide soorten sesamzaad en 1/2 tl ponzu per persoon toe aan een kom en meng goed.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en bak in 1 - 2 minuten gaar. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
  • Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon toe aan dezelfde pan en bak de tonijnblokjes in 1 minuut rondom goudbruin op hoog vuur.
  • Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige ponzu. 
  • Giet het zoetzure vocht van de komkommer bij de gekookte sushirijst en meng goed. Verdeel de rijst over kommen.
  • Verdeel de komkommer, radijs, zeewiersalade, avocado, tonijnblokjes en garnalen over de rijst.
  • Garneer met de ponzumayonaise en furikake.