Luxe miso ramen met tempura van garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe miso ramen met tempura van garnalen

Luxe miso ramen met tempura van garnalen

met paddenstoelen, bosui en ei

Tempura is een Japans gerecht van zeevruchten of groenten die kort in beslag worden ondergedompeld en daarna gefrituurt. De krokante, luchtige textuur komt van een eenvoudig beslag van koud water en bloem.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Schaaldieren
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

65 gram

Verse spaghetti

(Bevat Eieren, Tarwe)

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

75 ml

Water

1 el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

30 ml

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

70 gram

Bloem

1 el

[Zoutarme] sojasaus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4281 kJ
Energie (kcal)1023 kcal
Vetten41.2 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten109.1 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels16.2 g
Eiwitten49 g
Zout7.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Soeppan met deksel
Diep bord
Grote kom
Keukenpapier
Bord
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan een kleine kom en zet in de vriezer. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti en eieren. Snijd 1 bosui per persoon in schuine grove ringen en houd apart ter garnering. Snijd de overige bosui in fijne ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Pel de knoflook.

Eieren en spaghetti koken
2

Kook de eieren in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal de eieren uit de pan en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de spaghetti 4 - 5 minuten in dezelfde pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan. Bereid ondertussen de bouillon.

Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.

Bouillon maken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de champignons 2 - 4 minuten. Voeg de knoflook, wortel en bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon, de ketjap, de witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de zoete Aziatische saus toe. Kook, afgedekt, zachtjes op laag vuur tot serveren.

Garnalen bereiden
4

Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Meng 20 g bloem per persoon met de Koreaanse kruidenmix in een diep bord. Voeg het water uit de vriezer toe aan een grote kom. Voeg de overige bloem toe aan het water en meng goed door tot een glad beslag (zie Tip).

Tip: Als het beslag nog te dik is, voeg dan een scheutje koud water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe.

Garnalen bakken
5

Leg een vel keukenpapier op een bord. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het beslag. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de garnalen voorzichtig 3 - 4 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Verdeel de garnalen over het bord met keukenpapier en laat uitlekken.

Serveren
6

Pel de gekookte eieren en halveer ze. Verdeel de spaghetti over kommen en schenk de bouillon eroverheen. Verdeel de garnalen en de eieren eroverheen. Besprenkel met de sojasaus en garneer met de grofgesneden bosui en de gomasio.