Maaltijdsalade met Mediterrane kipfilet en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsalade met Mediterrane kipfilet en krieltjes

Maaltijdsalade met Mediterrane kipfilet en krieltjes

met cherrytomaten, komkommer en mais

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

40 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Cherrytomaten in blik

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom

Instructies

.
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

.
2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat ze afkoelen. (zie TIP)Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2-3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4-5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

.
3

Laat de maïs uitlekken.Snipper de sjalot heel fijn.Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.

.
4

Snijd de kipfilet in reepjes.Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot, maïs en reepjes kipfilet toe aan de kom met de dressing. Meng en breng op smaak met peper en zout.Verdeel de krieltjessalade over de borden.