Gevulde pompoen met cheesy orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde pompoen met cheesy orzo

Gevulde pompoen met cheesy orzo

met verse kruiden, parmezaankrieltjes en geitenkaasballetjes met honing

MISE EN PLACE

Eerder op de dag:

  • Flespompoen roosteren
  • Orzo voorbereiden

20 - 25 minuten voor serveren:

  • Krieltjes roosteren
  • Flespompoen afmaken
  • Salade maken
Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Flespompoen

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1 tl

Paprikapoeder

20 gram

Pikante uienchutney

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

25 gram

Gesneden ui

¼

Tomatenpuree

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

30 gram

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Suiker

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5972 kJ
Energie (kcal)1427 kcal
Vetten73.7 g
waarvan verzadigd37.5 g
Koolhydraten148.1 g
waarvan suikers47.5 g
Vezels21.8 g
Eiwitten33.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pompoen bereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Bereid de bouillon.
  • Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
  • Leg de pompoen met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven.
  • Wel ondertussen de cranberry's in een kleine kom met warm water.
Orzo maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de zongedroogde tomaten grof.
  • Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, orzo, het paprikapoeder, de salie en tomatenpuree met de helft van de tijm 2 - 3 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en dek de hapjespan af. Kook 8 - 10 minuten.
  • Roer de uienchutney, zongedroogde tomaten en roomkaas door de orzo. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan.
Krieltjes roosteren
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en strooi over een bakplaat met bakpapier. 
  • Leg de krieltjes erop en besprenkel met de de olijfolie. Bestrooi met de overige tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 - 20 minuten in de oven. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de appel met de suiker 5 - 6 minuten. Haal de koekenpan van het vuur en bewaar apart.
Pompoen afmaken
4
  • Hol, wanneer de pompoen klaar is, de pompoen uit met een lepel. Laat ongeveer 1 1/2 cm aan de randen over. 
  • Snijd het vruchtvlees grof. Voeg het vruchtvlees toe aan de orzo en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Vul de pompoen met de orzo.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Bestrooi de pompoen met de Red Leicester en de hazelnoten. Rooster nog 10 - 15 minuten in de oven.
Salade maken
5
  • Snijd de verse kruiden fijn. Giet de cranberry's af.
  • Verdeel de sla over een groot bord. 
  • Verdeel de gebakken appel, geitenkaas en cranberry's eroverheen.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.
Serveren
6
  • Serveer de pompoen op een groot bord. Bestrooi met de helft van de verse kruiden.
  • Garneer de krieltjes met de overige verse kruiden.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.
  • Serveer met de salade.