Aardappelgratin met camembert
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelgratin met camembert

Aardappelgratin met camembert

4 porties | met spekreepjes en aardappelen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit recept is geïnspireerd op tartiflette: een ovenschotel uit de Franse alpen, tegenwoordig populair als après-skigerecht! In plaats van reblochon gebruik je in dit recept Franse camembert om de aardappelen, spekjes en ui te gratineren.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Spekreepjes

150 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

240 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3728 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten61.2 g
waarvan verzadigd35.1 g
Koolhydraten43.1 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels5.5 g
Eiwitten38.2 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes in 10 - 15 minuten goudbruin.
  • Halveer de knoflookteen en gebruik deze om de zijkanten van een ovenschaal in te smeren (zie Tip).

Tip: Eventueel kun je de knoflook hierna pletten of fijnhakken en in de volgende stap meebakken met het spek en de ui.

2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1 el roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en de spekreepjes 5 - 8 minuten.
  • Roer de room erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de camembert in dunne plakjes.
  • Voeg de helft van de aardappelen toe aan de ovenschaal.
  • Verdeel de helft van het romige spekmengsel erover en zorg ervoor dat de aardappelen bedekt zijn.
  • Bestrijk met de helft van de camembert en herhaal met de rest van de ingrediënten.
4
  • Bak het geheel 10 - 15 minuten bovenin de oven, of tot de bovenkant goudbruin kleurt.
  • Laat de aardappelgratin een paar minuten rusten voor het serveren.