Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kies deze week voor een fruitige Franse galette met verse bosbessen en appel. Heerlijk met een toef opgeklopte slagroom en geroosterd amandelschaafsel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Appel
30 gram
Blauwe bessen
½ stuk(s)
Bosbessenjam
2.5 gram
Amandelschaafsel
¼ roll(s)
Quichedeeg
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ el
[Plantaardige] melk
½ el
Suiker
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) of 200 graden (elektrisch). Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Halveer de blauwe bessen. Meng de bosbessenjam, appel en blauwe bessen in een kom.
Rol het deeg open en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de fruitvulling over het midden van het deeg. Houd aan de rand 2 cm vrij. Vouw de rand naar binnen. Bestrijk de rand met een kwastje met melk en verdeel 1 el suiker over de galette.
Tip: Wil je liever kleine galettes? Snijd het deeg dan in bijvoorbeeld 2 of 4 gelijke stukken en kneed het deeg tot een ronde vorm.
Bak de galette 25 - 30 minuten in het midden van oven, totdat hij goudkleurig is. Schenk ondertussen de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot een stevige slagroom. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Laat de galette 5 - 10 minuten afkoelen. Verdeel de slagroom over de galette en bestrooi met het amandelschaafsel.