Cheesecake met witte chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesecake met witte chocolade

Cheesecake met witte chocolade

12 porties | met blauwebessenjam

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd4 uur 20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

180 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

300 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

75 gram

[Plantaardige] roomboter

50 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6715 kJ
Energie (kcal)1605 kcal
Vetten111.3 g
waarvan verzadigd71.9 g
Koolhydraten132.1 g
waarvan suikers96.2 g
Vezels1.9 g
Eiwitten19.9 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Mengkom
Lepel
Staafmixer
Pot
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Steelpan
Mixer
Vork

Instructies

1
  • Maal in een mengkom de speculaasstukjes fijn met een staafmixer, tot het bijna een poeder is.
  • Smelt de roomboter in een steelpan en meng de fijngemalen speculaas erdoor.
  • Schep het mengsel in een taartvorm van 24 cm. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel om de bodemlaag te maken.
  • Zet de speculaasbodem in de koelkast tot de vulling klaar is.
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een steelpan. Zet een hittebestendige kom op de pan en zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Voeg de witte chocolade toe en laat al roerend smelten. Zet daarna  apart om af te koelen.
  • Meng, wanneer de chocolade iets is afgekoeld maar nog steeds vloeibaar is, de roomkaas erdoor.
  • Voeg de slagroom en suiker toe aan een andere kom en klop de slagroom met een handmixer.
3
  • Rasp de limoen.
  • Meng 1tl limoenrasp en de slagroom door chocolade-roomkaasvulling. 
4
  • Verdeel de cheesecakevulling over de speculaasbodem.
  • Verdeel een paar toefjes van de bosbessenjam over de vulling en draai deze er met een vork er voorzichtig doorheen.
  • Zet de cheesecake in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.
  • Strooi 1 tl limoenrasp over de taart als garnering.