topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Havermoutkoekjes

Bakbox | Havermoutkoekjes

+/- 20 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week een trommel vol lekkere havermoutkoekjes met dadels en pindakaas. Heerlijk knapperig en perfect voor als je wat extra energie nodig hebt rond theetijd.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ei

400 gram

Haverdeegmix

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Haver Kan bevatten Eieren, Soja, Noten, Sesamzaad)

3 tl

Gemalen kaneel

50 gram

Dadelstukjes

2 bakje(s)

Pindakaas

Zelf toevoegen

40 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1008 kcal
Energie (kJ)4217 kJ
Vetten22.1 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten177.9 g
waarvan suikers96.5 g
Vezels7.8 g
Eiwitten18.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Vershoudfolie
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Meng in een grote kom de haverdeegmix met de kaneel en de dadelstukjes.

Deeg maken
2

Kneed met je handen de roomboter, de pindakaas en het geklutste ei door de mix, tot er een gelijkmatige massa ontstaat. Vorm een lange rol van +/- 5 cm dik van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Koekjes vormen
3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal het folie van het deeg en snijd plakken van 1.5cm eraf. Leg de plakken deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes blijft door de rijen om de beurt hoger en lager te laten starten.

Bakken
4

Bak de havermoutkoekjes 15-18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat ze minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een luchtdicht koekblik.

Tip: Zijn de havermoukoekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden: zo worden ze weer lekker knapperig.